HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Oplossing voor verenigingsgebouwen Wessem

Oplossing voor verenigingsgebouwen Wessem

dorpszicht Wessem, kerk

Op 14 december 2017 nam de gemeenteraad een belangrijk besluit over de toekomstige huisvesting van verenigingen in Wessem. De raad koos hierbij voor het samenbrengen van gebouwen voor verenigingen aan 1 straat: de Thornerweg. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor verenigingen en inwoners onderling om elkaar te ontmoeten.

• Het volgende gaat gebeuren:

• jeugdhuis De Sprong en sporthal De Tump worden verbouwd;
    • er komt een nieuw dorpshuis waar verschillende verenigingen gebruik van gaan maken, waaronder de huidige gebruikers van de Harmoniezaal;
    • Tafeltennisvereniging Westa krijgt een nieuw onderkomen;
    • het gebouw Wisheim aan de Kloosterlaan wordt gesloopt;
    • we zoeken een nieuwe bestemming voor de Harmoniezaal aan de Wallenstraat. Eventueel wordt dit pand verkocht.

Met dit besluit is een belangrijke (tussen)stap gezet naar betere gebouwen voor de verenigingen in Wessem.

Hoe dit precies vorm gaat krijgen, gaan we nu uitwerken in berekeningen, tekeningen en vergunningen. Ook kijken we naar goed beheer van de gebouwen in de nieuwe situatie. Dit doen we in nauw overleg met alle betrokken partijen.

Tijdens dit project, dat een aantal jaren zal duren, kunnen verenigingen de bestaande gebouwen gewoon blijven gebruiken.

• Waarom doen we dit?

Als gemeente vinden we het belangrijk dat élke kern goede gemeenschappelijke gebouwen heeft. Waar onze inwoners kunnen sporten, muziek maken of gewoon elkaar ontmoeten. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in het dorp. Daarom moet er iets gebeuren in Wessem. De Harmoniezaal en het gebouw Wisheim zijn verouderd, waardoor ze niet meer kunnen bieden wat de verenigingen nodig hebben. Ook jeugdhuis De Sprong en sporthal De Tump moeten opgeknapt worden. De komende jaren gaan we hier iets aan doen, samen met inwoners en verenigingen.

Het raadsbesluit van afgelopen december is gebaseerd op een Quickscan (pdf, 31 MB) die we in 2017 hebben gemaakt. Hierin zijn de wensen en behoeften van de Wessemse verenigingen meegenomen.

• Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met projectleider Harald Meuwissen. Hij is bereikbaar via h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl of telefoonnummer (0475) 85 25 00.

Bekijk ook eens de presentatie van de informatiebijeenkomst van 9 oktober 2017 (pdf - 820 kB).