HOME  |  Wonen & Leven  |  Openbare laadpalen voor elektrische auto's

Openbare laadpalen voor elektrische auto's

Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt hard en daarmee ook de behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte.

Gemeente Maasgouw werkt samen met provincie Limburg en provincie Noord-Brabant om aan de verwachte vraag voor laadpalen tegemoet te komen. Namens 65 gemeenten plaatst Vattenfall in totaal 1.250 oplaadpalen in de openbare ruimte. Alle laadpunten worden voorzien van 100% windenergie uit één van Vattenfalls windparken in Nederland.

Voorwaarden

U kunt als inwoner of ondernemer uit Maasgouw een aanvraag indienen voor de plaatsing van een laadpaal. Belangrijkste voorwaarden waaraan aanvragen moeten voldoen zijn:

• De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken.
  • De aanvrager heeft niet de beschikking over een eigen terrein waarop geparkeerd kan worden en een eigen laadvoorziening kan worden aangebracht.
  • Op een loopafstand van maximaal 300 meter bevindt zich nog geen andere laadpaal waar de aanvrager kan laden.

Aanvragen

Het aanvragen van een nieuw openbaar laadpunt is gratis en dit kunt u rechtstreeks doen bij Vattenfall door het aanvraagformulier in te vullen: Aanvraag publieke laadpaal.

Voor nadere informatie kunt u ook terecht bij gemeente Maasgouw, werkveld verkeer via telefoonnummer (0475) 85 25 00.

Overzicht laadpalen