HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Woningmarktonderzoek Midden-Limburg

Woningmarktonderzoek Midden-Limburg (31-10-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 14-11-2018

‘Voldoende en geschikte huisvesting voor alle inwoners’ is een van de speerpunten van beleid voor de zeven Midden-Limburgse gemeenten.

De gemeente Maasgouw werkt samen met de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert aan het woonbeleid. Op dit moment wordt gewerkt aan een actualisatie van de structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg. Om deze goed te kunnen onderbouwen, heeft in de zeven gemeenten een woningmarktonderzoek plaatsgevonden. Begin dit jaar heeft u een uitnodiging voor dit onderzoek ontvangen. Wij zijn erg blij met de informatie die u ons via dit onderzoek heeft gegeven.

Het onderzoek is uitgevoerd door een extern bureau. Door het onderzoek hebben we inzicht verkregen in de gewenste woningkwaliteit. Daarnaast zijn in het onderzoek ook de prognoses van 2017 opgenomen waarmee ook de hoeveelheid aan nog te bouwen woningen is bepaald. Het totaalplaatje vormt nu een goede basis voor de actualisatie van de structuurvisie.

De onderzoeksrapporten, zowel op regionaal als gemeentelijk niveau inclusief de uitkomsten per kern, vindt u onderaan deze pagina. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben of een toelichting op de resultaten wensen, dan kunt u contact opnemen met de heer Berni Tonglet (Volkshuisvesting gemeente Maasgouw) via (0475) - 85 25 00.