HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Wilt u ook NL-Alert ontvangen?

Wilt u ook NL-Alert ontvangen? (01-06-2021)

brand

De overheid zendt op maandag 7 juni rond 12 uur een NL-Alert testbericht uit. Heeft u een mobiele telefoon, bijvoorbeeld om contact met vrienden en (klein)kinderen te onderhouden, zorg er dan voor dat het apparaat aanstaat. Zodat u het testbericht kunt ontvangen.

Noodsituaties

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, een terroristische aanslag of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert op uw mobiele telefoon? Dan weet u meteen wat er bij u in de buurt aan de hand is en wat u moet doen.

Testbericht

Wilt u weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Op maandag 7 juni rond 12 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Aan de hand van het testbericht ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Zorg er dus voor dat uw mobiel aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht ontvangt.

Meer informatie

Om beter te waarschuwen en te informeren bij noodsituaties, start de overheid de campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’. De campagne stimuleert mensen om hun mobiele telefoon aan te laten staan zodat zij een NL-Alert altijd kunnen ontvangen. Op de website www.crisis.nl/nl-alert vindt u meer informatie over NL-Alert. Ook krijgt u hier antwoorden op verschillende vragen over NL-Alert.