HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Wilt u meehelpen tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’

Wilt u meehelpen tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’

Wilt u een steentje bijdragen aan een culinaire feestavond voor mantelzorgers in de gemeente Maasgouw? Dan kunt u zich melden voor de ‘Dag van de Mantelzorg’.

Gezocht: vrijwilligers

De Dag van de Mantelzorg Maasgouw krijgt een nieuwe opzet. In plaats van de verwendag zijn er dit jaar maar liefst twee culinaire feestavonden om de mantelzorgers in Maasgouw in het zonnetje te zetten. De feestavonden vinden plaats op verschillende locaties om een groter publiek de mogelijkheid te bieden aan te schuiven. Om de feestavonden vlekkeloos te laten verlopen, doet de organisatie een beroep op vrijwilligers om een handje te helpen. Het verzoek aan Maasgouwse verenigingen en organisaties om zich te melden om één of meer avonden een mantelzorger, die normaliter altijd klaar staat voor een ander, te laten genieten van een onbezorgde avond.

Twee feestavonden

De avonden zijn gepland op dinsdag 5 november en donderdag 7 november. De eerste bijeenkomst is in ’t Baekerhoes in Brachterbeek. De tweede in ’t Leuke in Beegden. Het programma voor beide avonden is gelijk. Mantelzorgers krijgen een diner aangeboden. Ook is er een entertainmentprogramma met verschillende artiesten. Met de feestavonden wil de gemeente Maasgouw haar dank en waardering uitspreken richting mantelzorgers die dag in, dag uit klaarstaan voor een ander.

Uitnodiging

Alle geregistreerde mantelzorgers in de gemeente Maasgouw ontvangen begin oktober een uitnodiging voor de feestavond. Zij kunnen zich tot en met 18 oktober aanmelden voor deelname aan één van de twee avonden. Vanzelfsprekend zijn ook niet-geregistreerde mantelzorgers van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij Menswel. Bent u zelf mantelzorger of kent u een mantelzorger die zeker eens een onbezorgde avond verdient, meld hem of haar dan aan via de WMO-adviseur van de gemeente Maasgouw, tel. (0475) 85 25 00.