HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Wilt u meehelpen aan het verbeteren van het fietsknooppuntensysteem?

Wilt u meehelpen aan het verbeteren van het fietsknooppuntensysteem?

Dit item is in het archief geplaatst op 16-05-2018
Fietsers op het fietspad

In Noord- en Midden-Limburg is sinds 2010 een fietsknooppuntensysteem van 1500 kilometer aangelegd. Dit wordt beheerd en onderhouden door Routebureau Noord- en Midden-Limburg. Zij doen dit ook in onze gemeente.

Aandacht voor de ondergrond

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de verbetering van de kwaliteit van de bewegwijzering, de routetracés en de digitalisering van dit routenetwerk. Van mei tot en met juli 2018 wil het routebureau de ondergrond van de fietspaden onder de loep nemen. Daarbij vragen zij de hulp van ervaren recreatieve fietsers, die niet alleen volgens knooppunten in Nederland hebben gefietst, maar ook in België en eventueel Duitsland.

Onder begeleiding van onderzoeksbureau Sweco stelt het Routebureau een beoordelingscatalogus op waarmee fietsers op pad kunnen en hun bevindingen kunnen aangeven.

Wilt u meehelpen?

Lijkt het u leuk om een aantal trajecten van het fietsnetwerk grondig te bestuderen en te beoordelen en uw oordeel met het Routebureau te delen? Stuur dan vóór 1 mei een mail naar info@routebureaulimburg.nl met als onderwerp: ‘Aanmelden onderzoek ondergrond fietsnetwerk’. In de eerste week van mei nemen de medewerkers van het Routebureau dan contact met u op en krijgt u de details te horen. U ontvangt hiervoor een vergoeding van € 0,50 per gecontroleerde kilometer.