HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Wij maken werk van biodiversiteit. Doet u ook mee?

Wij maken werk van biodiversiteit. Doet u ook mee? (15-04-2021)

groen

De afgelopen jaren is er wereldwijd een sterke afname te zien van de hoeveelheid dieren- en plantensoorten. Ook in Maasgouw. Zo zijn er in Nederland sinds 1900 al honderden planten- en diersoorten verdwenen. Biodiversiteit oftewel soortenrijkdom van planten en dieren is van onschatbare waarde. Daarom maken wij werk van biodiversiteit. 

Gezonde balans

Of mensen zich goed voelen, gezond zijn en de economie goed functioneert, staat in directe relatie met de stand van de biodiversiteit. De natuur biedt ons namelijk voedsel, water, grondstoffen en schone lucht. Een gezonde balans tussen mensen, flora en fauna is belangrijk, want we zijn van elkaar afhankelijk.

Wat doet Maasgouw?

Daarom gaat Maasgouw de biodiversiteit in de kernen en de omliggende gebieden herstellen, behouden en waar mogelijk versterken. Hoe we dat nu al doen, wordt beschreven in onderstaande infographic. Een uitgebreide beschrijving van onze aanpak vindt u in het Werkdocument Biodiversiteit op onze website. Hierin kunt u lezen wat we de komende jaren doen om samen om de natuur van Maasgouw mooier, rijker en duurzamer te maken en tegelijk te zorgen voor meer wateropvang en verkoeling op hete dagen.

Doe mee!

Heeft u ideeën voor het verbeteren van de biodiversiteit in Maasgouw? Dan horen wij dat graag. Hiervoor kunt u contact opnemen met John van den Berg via telefoonnummer (0475) 85 25 00 of kijk op onze website www.gemeentemaasgouw.nl/biodiversiteit. Hier vindt u een formulier om uw ideeën door te geven.

infographic ecologisch beheer

Kunt u het niet goed lezen? Download hieronder de afbeelding als PDF: