HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Wethouder neemt regenboogvlag in ontvangst

Wethouder neemt regenboogvlag in ontvangst (09-10-2020)

regenboogvlag

Wethouder Carla Peters ontving vandaag de regenboogvlag uit handen van wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond. De overhandiging van de vlag symboliseert de start van regionale aansluiting en samenwerking.

"Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen. Op school, op het werk, in de sport, op straat of waar dan ook. Wij hijsen dan ook tijdens ‘Coming Out Day' de regenboogvlag om deze boodschap kracht bij te zetten", aldus wethouder Carla Peters.

Roermond is samen met Weert één van de regenboogsteden. Deze steden maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Een ambitie die de gemeente Maasgouw van harte onderschrijft.