HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  ‘Waat is Vastelaovend?’ op L1 TV

‘Waat is Vastelaovend?’ op L1 TV (10-11-2020)

Dit item is in het archief geplaatst op 01-12-2020
‘Waat is Vastelaovend?'

Voor alle vastelaovesvierders staat 11 november in het teken van de11devande11de; de aftrap van het carnavalsseizoen. Dit jaar is er een prominente rol weggelegd voor carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct. L1 TV zendt hun driedelige YouTube serie 'Waat is Vastelaovend?' uit, om 12.00, 14.00 en 15.00 uur.

Samenwerking

Deze educatiefilm over vastelaovend is gemaakt in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, Provincie Limburg en enkele basisscholen uit de regio en de gemeente Maasgouw. Initiatiefnemer en Vorst van Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct, Martijn Bours: “We willen vooral laten zien hoe leuk het samen vieren van Vastelaovend kan zijn en dat we ontzettend trots mogen zijn op dit mooie volksfeest”. Waar komt vastelaovend vandaan en waarom wordt het gevierd? Waar komt het verkleden vandaan? Vastelaovesmuziek met Joekskapellen en Zaate Hermeniekes, buutteredners, praalwagens en meer wordt in drie afleveringen van 15 minuten uit de doeken gedaan.

Educatiefilm

De carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct lanceerde de serie al op haar YouTube kanaal in februari 2020. De verenging hoopt dat heel veel kinderen maar ook volwassenen veel kijkplezier beleven aan deze educatiefilms. Daarnaast hoopt ze met de serie een maatschappelijke en culturele bijdrage te leveren. “Het levendig houden van het verhaal en het feest achter de vastelaovend voor de toekomstige generaties Limburgers, daar gaat het om!”, aldus Martijn Brouwers.