HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Waardering voor vrijwilligers in Dr. Engelsoord

Waardering voor vrijwilligers in Dr. Engelsoord

Dit item is in het archief geplaatst op 11-02-2020
Wethouder Wilms en de groep vrijwilligers in voormalig Dr. Engelsoord

Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich al een aantal jaren in voor de bewoners van de 61 aanleunwoningen bij het voormalige verzorgingshuis Dr. Engelsoord. Afgelopen vrijdag bezocht wethouder Math Wilms deze vrijwilligers om zijn waardering voor hun inzet uit te spreken.

Na het vertrek van zorgorganisatie De Zorggroep uit het voormalige verzorgingstehuis Dr. Engelsoord in 2017 konden de bewoners van de aanleunwoningen geen gebruik meer maken van de aanwezige faciliteiten. Er brak een onzekere tijd aan; er was niet bekend wat er met het oude verzorgingshuis zou gebeuren.

Activiteiten en faciliteiten behouden

Een groep van zo’n twintig enthousiaste vrijwilligers bracht daar verandering in. Zij gingen gemotiveerd aan de slag en zorgden er met elkaar voor dat de activiteiten en faciliteiten voor de bewoners van de aanleunwoningen in deze tijd behouden zijn gebleven. Zo kwam er een gezellige huiskamer, een koffieautomaat en een winkeltje. Ook organiseren zij wekelijks activiteiten zoals kienen, breien, dansavonden, kaarten maken en is er een kookclub gevormd.

Nieuwe invulling

Afgelopen jaar is woon-zorgvoorziening De Bolder in het pand getrokken, alsook het Huis van Welzijn en Helwegen & Peters fysiotherapie. Daarmee heeft een deel van het pand weer een nieuwe invulling gekregen. Samen met het Huis van Welzijn gaat een groot deel van de vrijwilligers door in een samenwerking, om de mooie activiteiten voor de bewoners van de aanleunwoningen te kunnen blijven voortzetten.

Belangeloze inzet

Wethouder Math Wilms sprak vrijdag namens de gemeente zijn waardering uit voor hun inzet. De vrijwilligers waren hierdoor aangenaam verrast. Als gemeente zijn we er trots op hoe deze vrijwilligers zich belangeloos voor de bewoners van de aanleunwoningen inzetten. Vrijwilligers: chapeau!