HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Vrijwilligersvacature: Leonardusmolen Maasbracht

Vrijwilligersvacature: Leonardusmolen Maasbracht (12-10-2021)

klikmaasgouw

Bij de Leonardusmolen in Maasbracht zijn ze op zoek naar vrijwilligers. Zo zoeken ze bijvoorbeeld een gastvrouw of gastheer. Verzorg jij liever rondleidingen voor bezoekers van de molen? Dan kun je opgeleid worden tot molengids. Of is het altijd al jouw droom geweest om aan de slag te gaan als vrijwillige molenaar? Het malen van graan en het onderhoud van de molen horen dan bij jouw werkzaamheden. Bij de Leonardusmolen in Maasbracht zijn er allerlei leuke vrijwilligersfuncties.

Wat vragen wij van je?

Je ontvangt de gasten en vindt het fijn om hen te vertellen over de geschiedenis van de molen en hoe deze wordt gebruikt. Je kunt goed samenwerken in een groep van vrijwilligers. Als je wilt, kun je ook de opleiding tot molengids volgen, zodat je bezoekers kunt rondleiden. Deze opleiding is gratis. Aan de vrijwillige molenaar stellen wij geen speciale eisen. Wel moet de opleiding tot vrijwillige molenaar worden gevolgd. Belangstelling voor de eeuwenoude techniek van molens, werkt hierbij natuurlijk in jouw voordeel.

Interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Piet Peters. Hij is overdag bereikbaar via telefoonnummer 06-31 39 01 55.

Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw / KlikMaasgouw

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt je aan een geschikte vrijwilligersplek. Verenigingen en organisaties worden geholpen met het plaatsen van vrijwilligersvacatures. Inschrijving en bemiddeling is kosteloos. Kijk op Klik Maasgouw voor alle vacatures en meer informatie.

Het inloopspreekuur is in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil. Lees hier meer.