HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Voorleesvrijwilliger in een gezin

Voorleesvrijwilliger in een gezin

Dit item is in het archief geplaatst op 17-03-2020

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is op zoek naar een voorleesvrijwilliger die één keer per week (op een vaste middag of avond) voorleest bij een gezin in de buurt. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger 20 weken beschikbaar is.

Stimuleren van kinderen en ouders

De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. De vrijwilliger leest het kind/de kinderen voor, maar het is de bedoeling dat de vrijwilliger de kinderen ook op andere manieren stimuleert op het gebied van taal. Daarbij ben je ook een coach voor de ouders en is het de bedoeling dat de ouders uiteindelijk zelf hun kinderen stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen om dit proces goed aan te pakken.

Voorwaarden

Als voorleesvrijwilliger heb je plezier in voorlezen en de Nederlandse taal en je kunt goed met kinderen omgaan. Verder ben je rustig, geduldig en integer.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op www.klikmaasgouw.nl (vacature nr. 453) of neem contact op met Gaby via telefoonnummer 06-15 31 78 67.

Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt organisaties en verenigingen bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Bijvoorbeeld of je als vrijwilliger verzekerd bent bij een vereniging? Neem eens een kijkje op onze website www.klikmaasgouw.nl. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

Contactgegevens KlikMaasgouw/Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

Bezoekadres: Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil, Suikerdoossingel 49, Maasbracht
Telefoon: (0475) 85 25 00
E-mail: info@klikmaasgouw.nl
Website: www.klikmaasgouw.nl
Facebook: www.facebook.com/klikmaasgouw
Spreekuur: vrijdag van 10.00-12.00 uur