HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Voorbereidende werkzaamheden voor aanleg gebiedsplan Walburg

Voorbereidende werkzaamheden voor aanleg gebiedsplan Walburg

Dit item is in het archief geplaatst op 06-03-2019

Vanaf 25 februari voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit op haar eigendommen in de omgeving van de Duikerweg en de Hompesche Molen in Ohé en Laak.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van een aantal bomen en struikgewas, het egaliseren van het terrein en de voormalige kasteelgracht en het plaatsen van nieuwe afrasteringen. Via deze werkzaamheden wordt een historische zichtlijn vanuit de Duikerweg op de Hompesche Molen hersteld. Daarnaast wordt het terrein nu reeds gereed gemaakt voor de herinrichting van het kasteeldomein Walburg, die in de tweede helft van 2019 gepland staat. Voor meer informatie over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met Huub Joosten, telefoonnummer 06 - 54 29 51 78 of h.joosten@natuurmonumenten.nl.

28 februari inloopbijeenkomst project Kasteeldomein Walburg

Op donderdag 28 februari organiseren gemeente Maasgouw en Natuurmonumenten, in samenwerking met het streekmuseum Stevensweert, een inloopbijeenkomst over het project kasteeldomein Walburg. De bijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het trefcentrum Jan van Steffenswertplein 1 te Stevensweert. Natuurmonumenten als grondeigenaar en de gemeente Maasgouw als projectleider willen in 2019 de herinrichting van het voormalig kasteeldomein Walburg tot uitvoering brengen. Via een eigentijds ontwerp zijn belevingswaarde en landschappelijke waarde bij elkaar gebracht. Hierdoor wordt het terrein en de cultuurhistorie van kasteeldomein Walburg weer beleefbaar, zonder de voormalige gebouwen opnieuw op te richten. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen kennis nemen van de definitieve ontwerpplannen. Ook is een gedeelte van het streekmuseum geopend waar de maquette van het voormalig kasteeldomein bekeken kan worden. Medewerkers van de gemeente, Natuurmonumenten en het streekmuseum zijn aanwezig om uw vragen over het project en haar geschiedenis te beantwoorden.

Voor meer informatie over deze inloopbijeenkomst kunt u contact opnemen met Harald Meuwissen, telefoonnummer 06 - 43 72 99 02 of h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl. Het project kasteeldomein Walburg komt deels tot stand met financiële steun van de provincie Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds.