HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Verschillende kernen staan stil bij 75 jaar bevrijding

Verschillende kernen staan stil bij 75 jaar bevrijding

Dit item is in het archief geplaatst op 09-12-2019

Wessem, Heel & Panheel en Beegden stonden afgelopen weekend stil bij de bevrijding van 75 jaar geleden. In de kernen vonden verschillende activiteiten plaats.

Beegden

Zo was er in Beegden een rondgang met ouders en kinderen door het dorp waarbij verschillende oorlogsthema’s besproken werden. Dezelfde ochtend werden op basisschool Sint Martinus de bevrijdingsfakkels ontstoken. Ook werden er bloemen gelegd bij het oorlogsmonument en de oorlogsgraven op de begraafplaats. Zaterdagavond vond er in het gemeenschapshuis t Leuke een bevrijdingsconcert plaats.

Heel & Panheel

In CC Don Bosco vond het theaterstuk ‘De vrijheid van de liefde’ plaats. Ook was daar een expositie en fototentoonstelling te zien. Verder maakte het toneelstuk ‘Ik huil mijn vaders tranen’, een eucharistieviering en fiets- en wandelroutes langs verschillende oorlogsmonumenten in Heel, Panheel, Pol en Osen het programma compleet.

Wessem

In Wessem brachten kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Medardus een bezoek aan diverse plekken waar verwoestingen en bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Ook werd er een informatiebord over de gebeurtenissen op 10 mei 1940 in Wessem onthuld. Op deze plek stond vroeger een kazemat waarin drie Nederlandse militairen zijn gesneuveld.