HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Verruiming terrassen Maasgouw

Verruiming terrassen Maasgouw (20-05-2020)

Op 6 mei 2020 maakte het Kabinet bekend dat restaurants en cafés vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer open mogen, als de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen mensen veel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Maasgouw waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen. Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen.

Aanvraag

Horecaondernemers kunnen een aanvraag voor een tijdelijke uitbreiding van het terras bij de gemeente indienen. De gemeente bekijkt vervolgens per situatie wat de mogelijkheden zijn. Ook wordt de aanvraag beoordeeld langs de landelijke richtlijnen en het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Is een groter terras mogelijk, dan krijgt de ondernemer voor dit deel van het terras een tijdelijke gedoogbeschikking.  

Als het college instemt met het voorstel voor de verruiming van de terrassen, dan is met ingang van 27 mei op de gemeentelijke website het aanvraagformulier  voor verruiming van terrassen te downloaden. Na beoordeling van de aanvraag wordt de gedoogbeschikking zo snel mogelijk afgegeven. Aanvragen hiertoe worden met voorrang afgehandeld.