HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak 20 jaar in de vaart

Veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak 20 jaar in de vaart

Dit item is in het archief geplaatst op 29-08-2018

Veerpont Willy Claes vaart al 20 jaar tussen Ohé en Laak en Ophoven in Kinrooi. De veerpont ‘Willy Claes’ zet jaarlijks ongeveer 50.000 wandelaars en fietsers af op Nederlandse bodem bij Ohé en Laak of op Belgische bodem bij Ophoven. Om dit jubileum te vieren, werd het pontje in een feestelijk jasje gestoken en waren op woensdag 1 augustus de overvaarten gratis.

Rondje met het pontje

Fietsers en wandelaars die een mooie route willen maken in het prachtige Midden-Limburg kunnen gebruik maken van nog meer veerpontjes. ‘Rondje met het pontje’ heeft vier fiets- en voetveerverbindingen, die een aantal kernen in Nederlands en Belgisch Limburg met elkaar verbinden. De pontjes varen op vaste tijden. Zo kunt u optimaal genieten van al het moois dat beide Limburgen te bieden hebben.

De pontjes

  • De Vogelvlucht vaart voor fietsers en voetgangers over de Maas tussen Neer en Rijkel/Beesel.
  • De elektrische veerpont de President Willy Claes vaart tussen Ohé en Laak en het Belgische Ophoven
  • Voet- en fietsveer ’t Vearke vaart tussen Grevenbicht en Rotem (België)
  • Motorveerpont Jung 2 vaart tussen Geulle en Uikhoven (België)

Recreëren in Rivierpark Maasvallei

De Maas is een indrukwekkende regenrivier en vormt 40 km lang de Belgisch-Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het RivierPark heeft een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken met aansluitend enkele goed omlijnde woonkernen. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen.

Kijk op www.rivierparkmaasvallei.eu voor de recreatiemogelijkheden in dit prachtige natuurgebied.