HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Van grasveld tot voormalig kasteeldomein: Walburg herleeft!

Van grasveld tot voormalig kasteeldomein: Walburg herleeft!

werkzaamheden

Er wordt volop gewerkt aan het project 'Kasteeldomein Walburg'. Per dag worden de verrassende contouren van de voormalige gebouwen zichtbaarder gemaakt. Sinds de eerste schop in de grond ging begin januari, verandert het ruige grasveld in hoog tempo in een imponerend kasteeldomein. Het bouwterrein is nu nog niet voor publiek toegankelijk. Dat is na afronding van de terreinwerkzaamheden wel mogelijk.

Eerste werkzaamheden

Nadat de aannemer vanuit nauwkeurige landmetingen de piketjes in het verdwenen landgoed had aangebracht, werd meteen de bulldozer aan het werk gezet. Deze is begonnen met het nauwgezet uitgraven van de contouren van een eerste siertuin en van de eerste zichtlijnen van de aan te leggen wandelpaden. Er zijn luchtopnamen van deze eerste werkzaamheden gemaakt. Deze zijn te zien op de website van Natuurmonumenten.

Gezamenlijk project

Het project 'Walburg' wordt uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Maasgouw (projectleiding) en Natuurmonumenten (terreineigenaar en beheerder) en wordt mede mogelijk gemaakt met financiƫle steun van de Provincie Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Bronvermelding afbeelding: J. van Geneijgen/Natuurmonumenten