HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Uitvoering project Kasteeldomein Walburg van start

Uitvoering project Kasteeldomein Walburg van start

Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw starten binnenkort met de uitvoering van het project ‘Kasteeldomein Walburg’. Het voormalig landgoed is te vinden op ‘het eiland in de Maas’ tussen Stevensweert en Ohé en Laak.

Het kasteel Walburg zelf is inmiddels verdwenen. Maar de contouren van de voormalige gebouwen op het landgoed, de tuinen en de waterpartijen worden weer zichtbaar gemaakt. Er worden nieuwe struiken, planten en bomen aangeplant. Daarnaast wordt er een indrukwekkende 10 meter hoge uitkijktoren op het terrein geplaatst. Door de bestaande cultuurhistorische structuren te herstellen, wordt ‘het verhaal’ van het voormalige kasteeldomein voor jong en oud weer tot leven gewekt. De natuurlijke omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Planning en uitvoering

Bij de uitvoering van de werkzaamheden zijn verschillende partijen betrokken. De komende weken zullen de benodigde voorbereidingen worden getroffen. Het streven is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2020 worden opgeleverd. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met projectleider Harald Meuwissen via telefoonnummer (0475) 85 25 00 of via mailadres h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl.