HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Uitnodiging cursus horeca en recreatieve ondernemingen

Uitnodiging cursus horeca en recreatieve ondernemingen

Dit item is in het archief geplaatst op 12-09-2018

Wat maakt het gebied waarin je onderneemt zo bijzonder? Welke natuur, cultuur(historie) en (water)beheer typeren de Maasplassen? Als je als ondernemer meer over jouw eigen omgeving weet, kun je dit gebruiken binnen jouw bedrijfsvoering.

De cursus ‘Gastheer van het Landschap’ laat jou het landschap, samen met andere ondernemers, op een nieuwe manier ontdekken zodat je jouw gasten iets extra’s kunt bieden.

Wat levert de cursus ‘Gastheer van het landschap’ jou op?

• Beleef de Maasplassen op een nieuwe manier. Tijdens de cursus ervaar je middels excursies en ander cursusmateriaal zelf de bijzondere natuur en cultuur(historie).
  • Ontdek nieuwe kansen om jouw producten, diensten en arrangementen verder te ontwikkelen en aan te laten sluiten op bijzondere kenmerken in het landschap.
  • Uit onderzoek blijkt dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een (vakantie)bestemming. Als gastheer of –vrouw kun jij met verhalen de authentieke identiteit van de Maasplassen overdragen naar jouw gasten. Je ontvangt hiervoor regelmatig communicatiematerialen waarbij jij als gastheer wordt uitgelicht.
  • Kom in contact met andere ondernemers en maak deel uit van een sterk netwerk. Er worden regelmatig netwerkbijeenkomsten, inspiratiesessies, verdiepingsmodules en publieksevenementen waarbij gastheren zich kunnen profileren, georganiseerd.

Wat houdt de cursus in?

Meerdere organisaties, zoals VVV Midden-Limburg, Waterschap Limburg, Recron, Koninklijke Horeca Nederland en de terrein beherende organisaties, zijn betrokken bij de cursus. De cursus voor ondernemers aan de Maasplassen start maandag 8 oktober. Tijdens vier dagdelen, verspreid over drie maanden, word je meegenomen in de bijzondere natuur en cultuur(historie) in het landschap. Hierdoor kun jij bijzondere weetjes, routes en plekken delen met jouw gasten. Daarnaast brengen we je samen met andere ondernemers waarmee jij producten en activiteiten kunt ontwikkelen. Bekijk hier het programma.

Meld je aan

Landelijk zijn al ruim 3.000 ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap! Dankzij een bijdrage van Provincie Limburg, gemeente Roermond, gemeente Maasgouw en Waterschap Limburg is de eigen bijdrage voor de cursus slechts €195,- incl. cursusmateriaal en excursies, netwerkbijeenkomst en certificaat & gevelbordje. Vind hier meer informatie en meld je aan (aanmelden kan tot 30 september)