HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Tour de L1mbourg vanuit de haven in Maasbracht

Tour de L1mbourg vanuit de haven in Maasbracht

Dit item is in het archief geplaatst op 24-07-2019

Vrijdag 12 juli staat de haven in Maasbracht in het teken van de Tour de France. De rondreizende wielertalkshow van L1, Tour de L1mbourg, komt die dag vanuit Maasgouw. De 230 kilometer lange etappe van Belfort naar Chalon-sur-Saone is live te volgen vanuit de haven. Vanaf 15:30 uur zijn er tal van sportieve activiteiten waar jong en oud het wielrennen kunnen beleven.

Fietsclinic door Rob Ruigh 15:30 – 18:00 uur

Voor de jeugd is er ’s middags een fietsclinic onder leiding van ex-wielrenner Rob Ruigh. In de haven fiets je over een speciaal circuit en krijg je tips van Rob Ruigh. Wil je hier aan deelnemen? Meld je dan aan via r.von.lumich@gmail.com. Heb je zelf geen racefiets of mountainbike dan wordt daarvoor gezorgd.

Fiets jij als snelste 12 meter omhoog? 15:30 – 20:00 uur

Op de verticale bike gaat het erom wie het snelste 12 meter omhoog fietst. Hoe sneller je trapt, hoe eerder je boven bent. Na de uitzending van L1 vindt de finale plaats. De snelste drie deelnemers nemen het dan nog een keer tegen elkaar op.

Slakkenrace 15:30 – 18:00 uur

Bij de slakkenrace gaat het niet om de snelste deelnemer, maar juist om de langzaamste. Wie legt zo langzaam mogelijk een afstand van ongeveer 15 meter af? Aanmelden via secretariaat@wielerclubmiddenlimburg.nl.

Spinning 16:00 – 18:00 uur

Onder leiding van trainers van Anytime Fitness Maasgouw kun je in de buitenlucht een spinningles volgen. Aanmelden via maasbracht@anytimefitness.nl.

L1 programma Tour de L1mbourg 18:30 – 19:15 uur

Presentatoren Sander Kleikers en Gert Jakobs bespreken samen met aansprekende gasten de Tour de France-etappe. De studio wordt opgebouwd in de Havenstraat in Maasbracht. U kunt de opnames gratis bijwonen.

Algemene informatie

Aan alle activiteiten kan gratis deelgenomen worden. Wel vragen we je om je vooraf aan te melden voor een aantal onderdelen. Vermeld bij aanmelding je leeftijd. Een fietshelm is verplicht. Heb je zelf een helm neem deze dan mee. Deelname aan activiteiten is op eigen risico. 

Kijk voor meer informatie op www.gemeentemaasgouw.nl/tourdel1mbourg