HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Toneel in theater Radijs in Beegden

Toneel in theater Radijs in Beegden

Dit item is in het archief geplaatst op 27-02-2020

In het kader van 75 jaar bevrijding worden twee toneelstukken opgevoerd met het thema 'Bevrijd en dan.......'

'Schimmen'

Het eerste toneelstuk 'Schimmen' gaat over een Belgische man en een vrouw uit Thorn die gemeenschappelijke herinneringen hebben uit de laatste oorlogsdagen. Hij was soldaat in het leger van de bevrijders en zij een jong meisje uit Thorn. Tijdens deze hectische periode hebben ze samen ingrijpende ervaringen uit die tijd. Deze spelen ook nu nog door hun hoofd. De acteurs zijn Ben Hofstede en Mieke Stakenborg. De regie is in handen van Ankie Groot.

'Ik huil mijn vaders tranen'

Het tweede toneelstuk heet 'Ik huil mijn vaders tranen'. Er is één stoel. Een man en een vrouw van de naoorlogse generatie worstelen om verschillende redenen nog dagelijks met de oorlog. De verhalen van de kinderen zijn de verhalen van de vaders. Breekbare relaties soms, waarin liefde en onbegrip hand in hand gaan. Wat doe je met de zwijgzaamheid van je vader? Door middel van gespiegelde monologen die elkaar afwisselen, vertellen zij over hun vader en de oorlog. Langzaam ontrolt zich hun ontroerende verhaal. In al zijn eenvoud herkenbaar en indringend, ook voor al diegenen die niet de oorlog maar wel de strijd met de vader kennen. De acteurs zijn Leon Nelissen en Marjo Dorssers-van Wijlick en de regie is in handen van Karen Buwalda.

Meer informatie

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 8 februari om 16.30 en 20.00 uur in theater Radijs, Abelenstraat 2 in Beegden. Er zijn per voorstelling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de entree is € 7,50. Reserveren kan via het mailadres ikhuilmijnvaderstranen@outlook.com. De accomodatie is niet rolstoeltoegankelijk.