HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Toekomst De Roetsj verzekerd

Toekomst De Roetsj verzekerd (25-03-2021)

Ondertekening

De voorzitter van stichting De Roetsj, Sergio van Santvoort Vorst en burgemeester Stef Strous ondertekenden donderdag 25 maart een nieuwe gebruikersovereenkomst waarmee de toekomst van de speeltuin in Wessem werd veiliggesteld.

Volgens Strous is De Roetsj van belang voor de leefbaarheid in Wessem. “Niet alleen kinderen ontmoeten elkaar daar en kunnen lekker buiten spelen, maar ook voor ouders, opa´s en oma´s is het een fijne plek om er te ontmoeten.” Door deze nieuwe overeenkomst kunnen kinderen en ouders uit Wessem de komende tien jaar blijven spelen en ontmoeten in een mooie, goed onderhouden en uitdagende speeltuin.

Meer ruimte voor de organisatie van activiteiten

In de nieuwe gebruikersovereenkomst zijn afspraken gemaakt over het klein en groot onderhoud en het beheer van de speeltuin en het winkeltje. “Deze nieuwe overeenkomst biedt de vrijwilligers en het bestuur meer ruimte en tijd om zich vooral te richten op het beheren van de speeltuin, het organiseren van activiteiten voor de spelende kinderen, het exploiteren van het winkeltje, om ook vrijwilligerswerk op die manier aantrekkelijk te houden”, zegt Sergio van Santvoort Vorst.

Vorig zomerseizoen heeft De Roetsj ervoor kunnen zorgen dat de speeltuin binnen de geldende coronamaatregelen open kon gaan voor de kinderen in Maasgouw. Ze hebben een grote groep vrijwilligers bereid gevonden om zich in te zetten voor het houden van toezicht en te letten op het naleven van de geldende regels. Er hebben zich zelfs twee meiden aangemeld die een soort ‘animatieteam’ vormden.

Video ML5