HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Theatervoorstelling over dementie ‘Dag Mama’ komt naar Maasgouw

Theatervoorstelling over dementie ‘Dag Mama’ komt naar Maasgouw

Dit item is in het archief geplaatst op 04-11-2018
Spelers van de voorstelling 'Dag Mama' poseren samen

De veelgeprezen muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ is op 11 december te zien in Heel. Deze voorstelling over dementie heeft al voor veel uitverkochte zalen gezorgd in Nederland en België. Bent u als zorgprofessional of als naaste nauw betrokken bij dementie? Dan is deze voorstelling echt iets voor u.

‘Dag Mama’

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Lezing met interactieve workshop

Na de voorstelling volgt een lezing met een interactieve workshop. De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Dementie in Maasgouw

Deze voorstelling is een initiatief van 2 van onze inwoners, Bert Suntjens en Thea Hoenen. Als gemeente waren wij direct enthousiast hierover. Samen met Drukkerij Tonnaer, Jumbo Roel Heerschap en de Rabobank maken we dit graag mogelijk. We vinden het belangrijk om meer bewustzijn en begrip te creëren rondom dementie. En om inwoners en professionals die met dementie te maken hebben, te ondersteunen.

Datum, locatie en tijd

De voorstelling start op 11 december om 19.00 uur in cultureel centrum Don Bosco in Heel (inloop om 18.30 uur).

Kaartverkoop

Kaartjes zijn te koop voor 5 euro per stuk (inclusief 1 consumptie) op 3 november van 10.00 – 14.00 uur in Don Bosco. Door het beperkte aantal entreekaartjes kunt u er maximaal 4 per persoon aanschaffen.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie de pagina Hulp bij Dementie op onze gemeentelijke website. U kunt ook contact opnemen met een van onze Wmo-adviseurs, tel. (0475) - 85 25 00.