HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Tegemoetkoming energiebesparende producten vol

Tegemoetkoming energiebesparende producten vol (09-06-2021)

energie

Iets meer dan een jaar is er vanuit de gemeente Maasgouw een subsidieregeling van 70 euro voor energiebesparende producten geweest. Dit om de bewoners op weg te helpen bij het nemen van energiebesparende en verduurzamende maatregelen in en om hun woning. Deze regeling is inmiddels uitgeput. U kunt geen aanvraag meer doen.

Energie besparen is goed voor het klimaat, maar het kan óók geld besparen. Een mooi streven waar Gemeente Maasgouw haar inwoners graag verder mee op weg helpt. Daarvoor was er een regeling als tegemoetkoming voor energiebesparende producten. Maar liefst 1.000 woningbezitters hebben hiervan gebruik gemaakt. Zij hebben met behulp van deze regeling kleine aanpassingen bekostigd, zoals tochtstrips, ledlampen of een waterbesparende douchekop. De geschatte totale investering die inwoners hiermee hebben gedaan, komt overeen met bijna € 2.000.000,-. De gezamenlijke maatregelen zijn naar verwachting goed voor een jaarlijkse besparing aan CO2 van meer dan 630.000 kg. 

Deze tegemoetkoming werd mede mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), onderdeel van de Rijksoverheid.

Onafhankelijk advies en korting

Regeling gemist maar wilt u toch aan de slag met energie besparen? De Coöperatie Duurzaam Maasgouw, of het Duurzaam Bouwloket denken graag met u mee!