HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Succesvol horecaproject voor statushouders

Succesvol horecaproject voor statushouders

Dit item is in het archief geplaatst op 10-01-2020
statushouders met certificaat

Horeca-exploitant HMSHost en VluchtelingenWerk hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een succesvol programma opgezet voor vluchtelingen om hen kennis te laten maken met het werken in de Nederlandse horeca. Vrijdag 20 december heeft wethouder Carla Peters als afsluiting van het project certificaten uitgereikt aan de deelnemers.

Horecaproject

In september 2019 zijn negen statushouders gestart met het horecaproject. De deelnemers zijn gestart met een inwerktraject van 10 weken bij verschillende horecaconcepten die HMSHost in Designer Outlet Roermond exploiteert. Naast de stageperiode bestond het project uit 10 lessen gericht op vaktaal in de horeca.

Op basis van de kwaliteiten die iemand heeft wordt gekeken welke werkzaamheden daarbij passen. De deelnemers hebben zo de kans om hun takenpakket uit te breiden en te groeien in een functie. Van de 9 deelnemers hebben er 4 een contract aangeboden gekregen.

Prijs

Het initiatief van HMSHost en Vluchtelingenwerk is inmiddels ook beloond. Tijdens de jaarlijkse Senior Management Conferentie is de HSMHost diversiteitsprijs uitgereikt aan dit succesvolle programma.