HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Subsidie voor verbeteren van jouw terrein voor de steenuil

Subsidie voor verbeteren van jouw terrein voor de steenuil

Dit item is in het archief geplaatst op 15-07-2019
steenuil

Momenteel is er een subsidie beschikbaar voor het verbeteren van jouw terrein voor de steenuil. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen de gemeente Maasgouw en stichting IKL.

Informatieavond

Begin juni werd er in Heel een informatieavond gehouden over de steenuil, de kleinste uilensoort van Nederland. De avond werd georganiseerd door de stichting IKL, samen met de Vogelwacht Limburg en de gemeente Maasgouw. De bijeenkomst werd drukbezocht.

Er werd veel informatie gedeeld over de steenuil. Door middel van foto’s, filmpjes en persoonlijke anekdotes werd de presentatie een levendig verhaal. Vragen van deelnemers werden naar tevredenheid beantwoord. Diverse personen hebben zich na de presentatie gemeld om ter plaatse (gratis) advies te krijgen. Ook de plaatsing van een kast of verdere inrichting van het terrein behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Indien je vragen hebt over de steenuil of jouw terrein wilt verbeteren voor deze markante muizenjager, kun je je melden bij stichting IKL via m.luijten@ikl-limburg.nl of 06-22 48 64 09.