HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing (23-02-2021)

verkiezingen 2021

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het coronavirus worden er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat deze Tweede Kamerverkiezing zo goed mogelijk verloopt. Wilt u weten waar en hoe u kunt stemmen en wanneer u uw stempas krijgt? Lees dan verder.

Stempas

U ontvangt uw stempas via de post, dat zal op 25 of 26 februari zijn. Heeft u op 3 maart nog geen stempas ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Met de stempas stemt u alleen in de gemeente waar u stond ingeschreven op 1 februari 2021. Als u recent verhuisd bent, kan het dus zijn dat u uw stempas van een andere gemeente ontvangt. In dat geval kunt u een kiezerspas aanvragen om in Maasgouw te mogen stemmen.

Met een stempas kunt u in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Met een kiezerspas mag u ook in andere gemeentes stemmen.

Stembureaus

Op onze website vindt u hier het overzicht van de stembureaus. Op uw stempas staat het adres van het stembureau in uw buurt, maar u mag in elk stembureau in de gemeente stemmen.

Stemmen op 15 of 16 maart?

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 kan vervroegd gestemd worden bij twee stemlokalen in onze gemeente. Dat gebeurt vooral voor kiezers die extra risico lopen door besmetting met het coronavirus. Wilt u weten wie tot de corona-risicogroepen behoren, kijk dan op de website van het RIVM.

Briefstemmen voor 70+

Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe u dat kunt doen. Op onze website zijn ook een aantal vragen en antwoorden te vinden over briefstemmen.

Iemand machtigen

Wilt of kunt u niet zelf stemmen? Of heeft u coronaklachten, waardoor u niet mag stemmen? Dan kunt u iemand machtigen. Hoe dat werkt, leest u hier.

Corona-maatregelen

Om het risico op verspreiding van het coronavirus tijdens deze verkiezing zo klein mogelijk te maken, is een reeks van maatregelen genomen. Zo moet u onder andere een mondkapje dragen bij het stemmen en vragen we u een gezondheidscheck vooraf te doen. Ook in het stemlokaal worden maatregelen genomen. Hier leest u meer.

Alle informatie op de website

Op onze website is via www.gemeentemaasgouw.nl/verkiezingen alle informatie te vinden over de verkiezingen voor inwoners van onze gemeente.