HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Statushouders aan de slag bij de Kledingbank

Statushouders aan de slag bij de Kledingbank

Deelnemers aan het werk bij de Kledingbank

Tien statushouders uit Maasgouw gaan aan de slag bij de Kledingbank Limburg in Maasbracht. Zij helpen met het sorteren van de kleding die ingezameld wordt en oefenen tijdens dit werk met de Nederlandse taal.

Daarnaast wordt er met deelnemers gewerkt aan werknemersvaardigheden en worden ze voorbereid op de arbeidsmarkt. Een coach van de Kledingbank begeleidt, in samenwerking met de gemeente, de statushouders met de taal en de begeleiding richting vervolg werk. Denk hierbij aan workshops over het combineren van werk en gezin of workshops over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Wethouder Carla Peters: "Dit project biedt statushouders de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Naast het opdoen van werkervaring wordt hun taalontwikkeling gestimuleerd en worden de deelnemers voorbereid op de arbeidsmarkt. Dit vergroot hun toekomstperspectief."

Maandag 9 december was de aftrap van dit project met alle deelnemers, de directeur, leidinggevenden en coach van de Kledingbank, wethouder Carla Peters en medewerkers van de gemeente.