HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Start herinrichting Oud Maasbracht

Start herinrichting Oud Maasbracht (01-08-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 22-08-2018

In week 33 starten de werkzaamheden voor het project ‘Herinrichting Oud Maasbracht’. In dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd. Verder worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd. Ook wordt de aanwezige vijver opgeknapt. Dit gebeurt in samenwerking met visvereniging I.P.I.V.I. uit Maasbracht.

Aanwonenden nauw betrokken bij de plannen

De aanwonenden/belanghebbenden zijn nauw betrokken geweest bij het maken van deze plannen. Een mooie vorm van Burgerparticipatie! Er zijn diverse bewonersbijeenkomsten geweest en er is een klankbordgroep samengesteld. Deze klankbordgroep bestond onder andere uit een twintigtal bewoners uit diverse straten. In overleg met de klankbordgroep is er een ontwerp gemaakt voor het totale gebied. Dat is de basis geweest voor de plannen die nu uitgevoerd worden.

BLM Wegenbouw uit Wessem gaat de civieltechnische werkzaamheden uitvoeren volgens onderstaande planning

Fase 1

[rood]

Kruchterstraat – Rondestraat – Binnenweg - gedeelte Sint Gertrudisstraat - gedeelte Sintelstraat

Week 33 t/m 51

Fase 2

[groen]

Parklaan - gedeelte Sintelstraat - gedeelte Julianalaan

Week 2 t/m 11

Fase 3

[oranje]

Maasstraat

Week 10 t/m 15

Fase 4

[blauw]

Visvijver

Week 33 t/m 5

2018/2019

De direct aanwonenden zijn al geïnformeerd over de werkzaamheden via een bewonersbrief.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de uitvoering van de werkzaamheden, kijk dan op de gemeentelijke website. Hier kunt u lezen wat we precies gaan doen, wanneer we dit doen en wat de bewoners en omgeving hiervan merken. Ook verstrekken we op diverse andere manieren informatie over de voortgang van het project. Onder andere via Facebook, huis-aan-huis-brieven en een digitale nieuwsbrief.

Algemene vragen of aanvullende informatie?

Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer M. Hartjes (omgevingsmanager werk) via marcel@ontwikkelvisie.nl of 06 52 15 93 21.

Praktische vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden?

Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Christiaan Vaessen (uitvoerder van BLM Wegenbouw) via 06 53 19 06 27 of de heer Hans van der Sligte (toezichthouder namens de gemeente) via (0475) 85 25 00.

Tekening met fases

Hieronder kunt u de tekening met daarop de diverse uitvoeringsfases downloaden.