HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Sociaal wijkteam: Consulenten MEE

Sociaal wijkteam: Consulenten MEE (12-09-2017)

Het Sociaal wijkteam is het aanspreekpunt in uw buurt. Hier kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, opvoeding, werk en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. In het Sociaal wijkteam werken diverse partners samen, ieder vanuit hun specifieke deskundigheid en ervaring. De partners van het sociale wijkteam stellen zich wekelijks voor. Deze week de consulenten MEE.

Consulenten MEE

Nicoletta Simbula en Petra Rölkens zijn als consulent MEE werkzaam in het Sociaal wijkteam. Mariëlla Leurs is teamcoach. Consulenten van MEE ondersteunen mensen met een beperking of chronische ziekte. Het uitgangspunt is ‘Gewoon meedoen’,  ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft.  Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

Zo kunnen zij u uitleg geven over ingewikkelde zaken, staan naast u en denken mee om samen een gepaste vorm van ondersteuning en/of een oplossing te vinden. Hierbij gaan we uit van wat u wenst van wat u nodig heeft of zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Als het kan met hulp van uw familie, vrienden en andere betrokkenen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

U kunt ook bij MEE terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning als u bijvoorbeeld een (keukentafel)gesprek heeft met de gemeente. Een cliëntondersteuner van MEE bereidt samen met u het gesprek voor en is tijdens het gesprek ook aanwezig. De cliëntondersteuner let erop dat u uw situatie goed en volledig uitlegt en luistert mee of u antwoord krijgt op al uw vragen. Deze hulp is gratis en zij zijn onafhankelijk van de gemeente.

Wet langdurige zorg (Wlz)

Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? Dan helpt MEE u verder. Gratis en onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoor.

Samenstelling Sociaal wijkteam

De consulenten MEE werken samen in het Sociaal wijkteam met de generalisten Wmo, generalisten participatie, wijkverpleegkundigen, Wmo-adviseurs, Algemeen Maatschappelijk Werkers en medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Meer informatie

Het inloopspreekuur in Maasbracht is vanaf deze week ook op donderdagmiddag tussen 13.00 en 14:30 uur. Kijk voor meer informatie over het Sociaal Wijkteam, de partners in het Sociaal wijkteam en de bereikbaarheid op de pagina Sociaal wijkteam.