HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Sociaal Maatschappelijk Centrum in de Spil

Sociaal Maatschappelijk Centrum in de Spil (13-02-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 06-03-2018
Impressie van Huiskamer Plus in nieuw Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

Eén centrale plek waar u terecht kunt voor advies en ondersteuning over uw gezondheid, welzijn en welbevinden. En waar u andere mensen kunt ontmoeten. Dat komt straks samen in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht. De linkervleugel van de Spil wordt hiervoor verbouwd. De werkzaamheden zijn vorige week gestart.

Organisaties Sociaal Maatschappelijk Centrum

Het Sociaal Wijkteam, de Huiskamer Plus Maasbracht, de volwassenenbibliotheek Maasbracht en Vluchtelingenwerk gaan samen Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil vormen. Deze organisaties zitten nu nog op verschillende locaties in Maasbracht. Wethouder Smeets-Palmen: “Dicht bij de inwoners, dát is het Sociaal Maatschappelijk Centrum. Doordat deze organisaties op dezelfde locatie komen te zitten, kunnen zij elkaar versterken”.

Sociaal wijkteam

Bij het Sociaal wijkteam kunt u terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en inkomen, voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft.

Huiskamer Plus

De Huiskamer Plus is een fijne kleinschalige vorm van dagbesteding als u ouder wordt, en soms de dag niet meer goed doorkomt. Ook als u niet meer kunt deelnemen aan het verenigingsleven, een beperking heeft of als u kampt met vergeetachtigheid, kunt u gebruik maken van de Huiskamer Plus.

Bibliotheek Maasbracht

De volwassenencollectie van de bibliotheek in Maasbracht verhuist naar het Sociaal Maatschappelijk Centrum. De kinderboeken zijn al eerder verhuisd naar de Hoeksteen, de brede maatschappelijke voorziening.

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingwerk begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen. Vluchtelingenwerk is al verhuisd naar de Spil. Zij zitten op de rechtertussenverdieping.

Planning

De verwachting is dat u medio 2018 gebruik kunt maken van het Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil. Tot die tijd zijn de organisaties gewoon op hun huidige adressen te bezoeken.

Overige werkzaamheden de Spil

Naast de verbouwing van het Sociaal Maatschappelijk Centrum vindt er de komende tijd in de overige ruimten van de Spil regulier onderhoud plaats. De komende jaren worden de ramen en kozijnen vervangen. De vloer in de concertzaal (grote zaal beneden) wordt vernieuwd. Ook worden maatregelen genomen zodat het gebouw voldoet aan de laatste voorschriften op het gebied van de brandveiligheid.

Meer informatie over het Sociaal Maatschappelijk Centrum in De Spil.