HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Slijtlaag asfalt diverse wegen in Maasgouw

Slijtlaag asfalt diverse wegen in Maasgouw

Dit item is in het archief geplaatst op 29-06-2019

Gemeente Maasgouw gaat een slijtlaag aanbrengen op het asfalt op diverse wegen. Deze werkzaamheden zijn gepland op 26 en 27 juni, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Doel

Het aanbrengen van een slijtlaag is een onderhoudsmaatregel voor asfalt buiten de bebouwde kom. Het is een dunne laag gebroken steenslag (split) die met behulp van een kleeflaag van bitumen op een bestaande asfaltverharding gekleefd wordt. Het doel is om scheurtjes en oneffenheden te dichten en daarmee het asfalt te conserveren en te beschermen tegen de weersinvloeden en ultraviolette straling. Scheurtjes in het asfalt kunnen zich namelijk vullen met water. Bij vorst zet dit water uit en drukt het de steentjes waaruit het asfalt bestaat uit elkaar waardoor het asfalt gaat "rafelen".

Wegen

Dit zijn de wegen waar we een slijtlaag gaan aanbrengen. Per weg is in te zien waar de werkzaamheden precies plaatsvinden.

Overlast

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen de bewoners/gebruikers van de rijweg grote hinder ondervinden. De aannemer doet er alles aan om deze overlast zo kort mogelijk te houden. Waar nodig worden omleidingsroutes en/of verkeersregelaars ingeschakeld.

Contact

Aannemer Hoogmartens B.V. uit Maasbree verzorgt de uitvoering van deze werkzaamheden. Heeft u nog vragen of opmerkingen, of wilt u een nadere toelichting over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer Jack Erdmann van de gemeente Maasgouw via (0475) 85 25 00.