HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Seniorenmiddagen 2018 in teken van sociale voorzieningen in Maasgouw en verantwoord medicijngebruik

Seniorenmiddagen 2018 in teken van sociale voorzieningen in Maasgouw en verantwoord medicijngebruik (03-10-2018)

Alle senioren van de gemeente Maasgouw worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse seniorenmiddagen op dinsdag 23 oktober 2018 in CC Don Bosco in Heel en op woensdag 24 oktober 2018 in CC De Spil in Maasbracht.

Thema's van dit jaar: sociale voorzieningen en verantwoord medicijngebruik

Dit jaar staan de seniorenmiddagen in het teken van de recente ontwikkelingen binnen de sociale voorzieningen in de gemeente Maasgouw en verantwoord medicijngebruik. De seniorenmiddagen worden georganiseerd door de KBO-afdelingen Maaskernen en St. Ambrosius Heel in samenwerking met de gemeente Maasgouw.

Sociale voorzieningen

Tijdens de seniorenmiddagen zal aandacht worden besteed aan:

• het nieuwe Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht
  • de werkwijze van het Sociaal wijkteam in de praktijk
  • de beschikbaarheid en de inzet van de Wensbus in de gemeente Maasgouw

Er wordt een aantal stands ingericht waar u algemene en persoonlijke informatie kunt krijgen over deze onderwerpen. Deze stands kunt u in de pauze bezoeken.

Verantwoord medicijngebruik

Na de pauze wordt door een apotheker uitgebreid ingegaan op verantwoord medicijngebruik en de verplichte jaarlijkse medicatiebeoordeling. Het belang hiervan is overduidelijk: elk jaar worden 7000 mensen in het ziekenhuis opgenomen door medicatiefouten die voorkomen hadden kunnen worden.

Aanmelden

De seniorenmiddagen beginnen om 13.30 uur en worden om 17.00 uur afgesloten. Deelname is gratis en u hoeft geen lid te zijn van een seniorenvereniging.

Wel dient u zich van tevoren even aan te melden. Dit kan t/m 19 oktober.

• Aanmelden voor de seniorenmiddag in Heel kan bij Huub Houben, tel. (0475) - 57 20 34 of houben.huub@gmail.com
  • Aanmelden voor de seniorenmiddag in Maasbracht kan bij Jessy van Houtum, tel. (0475) - 46 34 39 of Agnes Wilms, tel. (0475) – 56 19 93