HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Schone Maas

Schone Maas

Dit item is in het archief geplaatst op 09-05-2018
Vrijwilligers met vuilniszakken en grijpstokken

Na een hoogwaterperiode blijft op de oevers van de Maas veel zwerfafval achter. Dit is niet alleen erg lelijk, het is ook gevaarlijk voor dieren die dit afval opeten of zich eraan verwonden. Ook in het water is het afval een probleem. Hier draagt het bij aan de steeds groter wordende vervuiling van het water met plastic, de zogenaamde ‘plastic soep’.

Schone Maas

In Zuid-Nederland werken de provincies Limburg en Noord-Brabant, Rijkswaterstaat, waterschappen, terreinbeheerders, natuurorganisaties, gemeenten en vrijwilligers samen onder de naam ‘Schone Maas’. Kijk voor alle informatie over dit initiatief op de website van Schone Maas.

Vrijwilligers

In de gemeente Maasgouw zijn dit jaar vijf verenigingen actief geweest voor een schone Maas. Zij krijgen van de gemeente Maasgouw de benodigde materialen om het afval op te ruimen. Gewapend met grijpstok, handschoenen en vuilniszak verzamelen zij het afval. De gemeente haalt hierna het verzamelde afval op. Voor deze inzet krijgen de organisaties een vergoeding, die meestal ten goede komt aan de clubkas.

2018

Zaterdag 7 april hebben de volgende verenigingen een bijdrage geleverd aan het opruimen van de maasoevers:

• Buurtvereniging De Oheije Wessem
  • Fanfare Eensgezindheid Maasbracht
  • De Terwindtvaarders Pol
  • Het Loze Vissertje Wessem
  • Het koor Unity uit Wessem

Zij hebben samen gereinigd langs de maasoevers in Thorn, Wessem en Maasbracht.