HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Ruim 9 van de 10 fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

Ruim 9 van de 10 fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

Dit item is in het archief geplaatst op 12-12-2018

Ruim 90% van de gebruikers is zeer tevreden over de bewegwijzering, de routing en het onderhoud van het fietsknooppuntennetwerk. De grootste pluspunten van dit netwerk zijn volgens respondenten het eenvoudig plannen van fietstochten, de zeer gevarieerde routes en de verassende plekken die men aandoet. Meer dan 95% van de gebruikers beveelt het netwerk dan ook aan bij vrienden en kennissen. Routebureau Noord- en Midden-Limburg deed voor de derde keer onderzoek onder de gebruikers van het fietsknooppuntennetwerk.

Het onderzoek

Aan het onderzoek namen 300 gebruikers van het fietsknooppuntennetwerk deel. Uit het onderzoek blijkt ook dat gebruikers steeds langere dagtochten plannen en daarbij steeds vaker gebruik maken van digitale informatie. Ook wordt er, ten opzichte van 2016, meer geld besteed tijdens een fietstocht . Het Routebureau gaat de komende tijd enkele verbeteringen doorvoeren die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Het aantal rustpunten die fietsers tijdens de fietstocht willen tegenkomen wordt nog eens kritisch bekeken net als de locaties van de startpunten en de informatie op de startpanelen.