HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Rijkswaterstaat gaat werken aan sluis Heel

Rijkswaterstaat gaat werken aan sluis Heel (29-04-2021)

Dit item is in het archief geplaatst op 28-05-2021
sluis

Vanaf 3 mei tot eind december 2021 voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de zogenoemde nivelleersystemen van Sluis Heel. Dit zijn de schuiven waarmee het water in en uit de sluis wordt gelaten.

Waarom onderhoud?

Voor het functioneren van de sluis is het van groot belang dat de nivelleersystemen hun werk goed doen. Daarvoor vindt er iedere vijftien jaar onderhoud plaats aan dit systeem.

Hoe gaan we te werk?

Gefaseerd. Iedere schuif regelt de toegang tot één put. Om de doorstroom te borgen, werken we telkens aan één put tegelijk. De put waaraan gewerkt wordt moet worden drooggezet om erin te kunnen werken. Als dat gebeurt is de sluis enkele dagen gestremd. Na het droogzetten is de sluis beschikbaar maar dient de scheepvaart wel rekening te houden met langere schuttijden. Voor omwonenden wordt weinig hinder ervaren van deze werkzaamheden die in principe alleen op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur worden verricht. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of heeft u vragen? Bel dan met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002. Dit nummer is gratis en van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 7.00 tot 20.00 uur. In het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.