HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Reinette van Thorn uitgedeeld

Reinette van Thorn uitgedeeld

Dit item is in het archief geplaatst op 10-02-2020

Wethouder Johan Lalieu heeft op zaterdag 18 januari ongeveer 50 Reinette van Thorn uitgedeeld. Inwoners konden zich eerder melden voor een exemplaar van de hoogstamfruitboom.

Voordelen

De gemeente Maasgouw en Stichting IKL streven reeds enkele jaren naar een aantrekkelijk kleinschalig landschap met daarin een zo hoog mogelijke biodiversiteit. Het planten van een Reinette de Thorn draagt niet alleen bij aan het streekeigen karakter, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Opnieuw beschikbaar

Ongeveer een jaar geleden konden inwoners uit Thorn zich ook inschrijven voor het verkrijgen van een exemplaar va dit autenthieke fruitras. Dit jaar stelde de gemeente opnieuw hoogstamfruitbomen beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente.