HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Provincie Limburg bestaat 150 jaar

Provincie Limburg bestaat 150 jaar (18-05-2017)

Provincie 150 jaar

Op donderdag 11 mei 2017 is feestelijk herdacht dat Limburg 150 jaar geleden voorgoed een Nederlandse provincie werd. 150 jaar geleden kwam er formeel een eind aan het feit dat Limburg zowel een integraal onderdeel was van het Koninkrijk der Nederlanden als van de Duitse bond.

Namens de gemeente Maasgouw zijn 4 inwoners naar de feestelijke bijeenkomst in het Gouvernement in Maastricht geweest. Uit elk kwadrant van Maasgouw een vertegenwoordiger. De heer Robert Adriaans uit Linne, de heer Berry Busschops, postcommandant brandweer Stevensweert, de heer Jeroen de Leeuw, organisator River Beats en de heer Pierre Snijders, voorzitter van veel samenwerkende verenigingen Heel en Beegden.

Sfeerimpressie

De heer Berry Busschops schreef aan het college van burgemeester & wethouders een verslag van deze feestelijke dag. U kunt het verslag hier teruglezen: Verslag dhr. Busschops 150-jarig bestaan provincie Limburg.

Meer informatie over het 150 jarige bestaan van de provincie Limburg vindt u op www.limburg.nl/150jaarlimburg.