HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Praat mee over de toekomst van toeristisch-recreatief Limburg

Praat mee over de toekomst van toeristisch-recreatief Limburg (11-04-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 02-05-2018

Op maandag 23 april organiseert de Provincie Limburg een werksessies om met inwoners van Limburg te praten over de toekomst van het toerisme en de recreatie in onze provincie. De bijeenkomst is van 17.30 tot 20.30 uur in ECI Cultuurfabriek in Roermond. U bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Informatie verzamelen

Het doel van deze avond is om veel informatie op te halen over het volgende:

Welke trends en ontwikkelingen ziet u?

• Ziet u dat er bijvoorbeeld meer recreatieparken in onze provincie komen? Of grote attracties?
  • Of zijn er steeds meer fietsroutes om alle soorten fietsers meer aanbod en ruimte te bieden?
  • Zijn er misschien steeds meer Belgen hier op bezoek? Of juist Duitsers?

Welke gevolgen ziet u voor uw omgeving?

• Wordt het door toenemend toerisme bijvoorbeeld erg druk op bepaalde tijden?
  • Welke thema’s zijn onderwerp van gesprek in uw omgeving? Bijvoorbeeld veranderingen in het landschap.
  • Wat zijn de belangrijkste onzekerheden om rekening mee te houden?

De uitkomst van de werksessies is een aantal verschillende toekomstbeelden. Scenario’s van hoe toeristisch-recreatief Limburg eruit kan zien in het jaar 2030. De Provincie wil hiermee inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen die er zijn voor deze sector om op tijd de juiste acties te kunnen ondernemen.

Aanmelden voor deze werksessie kunt u hier.