HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Praat jij mee over het sportakkoord?

Praat jij mee over het sportakkoord?

Dit item is in het archief geplaatst op 09-01-2020

Heb jij ideeën om nog meer mensen in Maasgouw aan het sporten en bewegen te krijgen? Wil je je inzetten voor de toekomst van sport in Maasgouw? Of wil je als sport- en beweegaanbieder, school of (maatschappelijke) organisatie een bijdrage leveren aan een gezond en energiek Maasgouw? Denk, praat en beslis dan mee op 8 januari!

Sport verenigt Maasgouw

Woensdag 8 januari gaan we in Maasgouw aan de slag met het sportakkoord, om zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen én te houden. Dat lukt alleen door samen te werken. Daarom stellen we samen met sportverenigingen, scholen, zorginstellingen, ondernemers en inwoners een Sportakkoord Maasgouw mét concrete actiepunten op. Om die goede, vitale acties vervolgens uit te voeren in Maasgouw, heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport budget beschikbaar gesteld. Samen maken we een plan hoe we dat geld in kunnen zetten.

Sportvisie gemeente Maasgouw 2020-2025

Ongeveer een jaar geleden is er met een groot aantal sportverenigingen in Maasgouw gesproken over een vitaal Maasgouw. De bijgevoegde Sportvisie is hiervan het resultaat. Het Sportakkoord Maasgouw is een uitwerking van deze visie. Op 8 januari gaan we met elkaar in gesprek over hoe we de doelen uit de Sportvisie samen kunnen realiseren! We richten ons in het sportakkoord Maasgouw met name op:

• Inclusief sporten en bewegen;
  • Vitale aanbieders;
  • Van jongs af aan vaardig in bewegen.

De bijeenkomst op woensdag 8 januari vindt plaats van 19.00 tot 21.30 uur bij zalen- en congrescentrum De Spil, Suikerdoossingel 55-57 in Maasbracht. Aanmelden kan tot maandag 6 januari via het mailadres e.vandenboogaart@gemeentemaasgouw.nl.

Met het sportakkoord willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.