HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Patrijzenproject Thorn-Wessem

Patrijzenproject Thorn-Wessem

Dit item is in het archief geplaatst op 12-12-2018

Tot voor kort heel normaal maar nu steeds zeldzamer: patrijzen. Niet alleen Maasgouw maar in geheel Nederland gaat het aantal patrijzen drastisch achteruit. Afgelopen zomer hebben enkele burgers stichting IKL uitgedaagd om samen het tij te keren.

Stichting IKL slaat samen met burgers en andere partijen (gemeente Maasgouw, wildbeheerseenheid en Natuurrijk Limburg) de handen in elkaar om de patrijs te redden voor Thorn en Wessem. Hier leven namelijk de laatste patrijzen van Maasgouw. Wij nodigen alle grondeigenaren en andere belangstellenden van het buitengebied van Thorn en het Maasdal tussen Thorn en Wessem uit voor een informatieavond.

Tijdens deze avond wordt gekeken naar de huidige situatie van het buitengebied in relatie tot de wensen van de patrijs. Daarna gaan we samen bekijken hoe we het gebied aantrekkelijker kunnen maken voor patrijzen. We geven een toelichting op de mogelijkheden en de kansen voor het afsluiten van ANLb-subsidie pakketten voor agrarische percelen.

Naast subsidieregelingen voor de inrichting van een patrijsvriendelijk landschap zijn er ook nog andere maatregelen mogelijk: iedereen kan helpen om de Patrijs voor Thorn en Wessem te behouden. U dus ook!

We organiseren de informatieavond voor alle geïnteresseerden op woensdag 28 november om 19.30 in Café d'n Ingel, Schoolstraat 20 te Thorn, inloop start om 19.00 uur.

In verband met de indeling van de zaal en de koffie, horen we graag uw aanmelding via email op ikl@ikl-limburg.nl onder vermelding van Patrijzenproject Thorn en Wessem.