HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Oprichting stichting Hofferkeukens en Pottenhuisjes

Oprichting stichting Hofferkeukens en Pottenhuisjes (12-12-2019)

Dit item is in het archief geplaatst op 02-01-2020

De gemeente Maasgouw heeft in 2017 de omliggende panden van het openluchttheater in Thorn, de Hofferkeukens en Pottenhuisjes, verkocht aan Theo Linssen, Wilma van Dommelen en Carlijn Linssen. De huidige eigenaren geven deze gebouwen een nieuwe invulling als luxe hotel/restaurant. De verbouwing is inmiddels in volle gang en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 afgerond.

Buitenberging

De bestaande buitenberging en de overkapping naast de zeilsculptuur krijgen ook een nieuwe invulling. Via een verbouwing realiseren de nieuwe eigenaren kleedruimtes en toiletfaciliteiten. Deze voorzieningen dienen ter ondersteuning van het openluchttheater.

Stichting

Bij de verkoop in 2017 is  de afspraak gemaakt dat de nieuwe eigenaren en de gemeente komen tot de oprichting van een stichting. Deze stichting gaat zich bezig houden met de programmering en exploitatie van het openluchttheater. Op maandag 9 december heeft de ondertekening plaatsgevonden van de oprichtingsakte van de stichting ‘Openluchttheater Thorn’. De stichting is per 1 januari 2020 verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken

Reserveringen

Alle reserveringen van het openluchttheater voor evenementen of trouwpartijen verlopen vanaf het kalenderjaar 2020 (voorlopig) via Wilma van Dommelen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-20 51 06 25 of via het mailadres wvdommelen55@gmail.com.