HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Opnieuw mantelzorgsalon voor alle mantelzorgers

Opnieuw mantelzorgsalon voor alle mantelzorgers

Dit item is in het archief geplaatst op 12-12-2019

De laatste mantelzorgsalon van 2019 wordt op donderdag 12 december georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Het zorgen voor een ander in de praktijk van alle dag’.

Herkennen van je eigen situatie

Tijdens deze mantelzorgsalon staan wij stil bij de dagelijkse praktijk van het zorgen voor een ander en bij alles wat hierbij komt kijken. Wanneer besef je je eigenlijk dat je überhaupt een mantelzorger bent? En wat betekent dit vervolgens voor jezelf? Hoe lang houd je de zorg zelf vol en wanneer komt het moment dat je misschien hulp nodig hebt? Durf je deze vervolgens ook echt in te schakelen? En weet je ook waar je dan terecht kunt? Wat kun je leren van andere mantelzorgers? Welke invloed heeft de ziekte of beperking op de manier waarop jij mantelzorger bent?

Aan de hand van drie verschillende praktijkverhalen van mantelzorgers zullen de Wmo-adviseurs van de gemeente Maasgouw met u in gesprek gaan. Het betreft verhalen van mantelzorgers die zorgen voor iemand met een beroerte, een kind met PDD-NOS en een dementerende moeder. Herken je je in deze mantelzorgers? Kun je iets van hun leren? Heb je zelf bruikbare tips? Of waar ben je nog naar op zoek? Kom dan naar de mantelzorgsalon.

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 12 december van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

De mantelzorgsalon is bedoeld voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is de Wmo-adviseur van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën kunt u ook contact opnemen met de Wmo-adviseurs van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.