HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

Van diverse bewoners van de wijk Sleydal is het verzoek ontvangen om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond op te heffen. De reden hiervoor was het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer.

De weg wordt naast het gewone verkeer ook nog gebruikt als aan- en afvoer van het bouwverkeer voor de nieuwbouw woningen in de wijk. Door de gemeente zijn metingen gehouden op alle toevoerwegen van Sleydal, hieruit kwam naar voren dat inderdaad veel auto’s het eenrichtingverkeer op Osen negeren.

Wij willen nu voor een proefperiode van 4 maanden met ingang van 1 juli 2019 het eenrichtingsverkeer opheffen.

Tijdens de openstelling van de weg Osen zal de gemeente weer metingen houden op de toevoerwegen van Sleydal om te zien of en zo ja waar er sluipverkeer is ontstaan. Aan de hand van de metingen en de ingekomen ervaringen van bewoners zal dan een definitief besluit genomen worden over het eenrichtingverkeer op Osen. Uw ervaringen betreffende het opheffen vernemen wij graag via het e mailadres: wvverkeer@gemeentemaasgouw.nl.