HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Opening speeltuin Meersekamp op 12 oktober

Opening speeltuin Meersekamp op 12 oktober

Dit item is in het archief geplaatst op 24-10-2018
Nieuwe speeltoestellen in de Meersekamp

De Meersekamp in Stevensweert is een prachtige plek, waar menig inwoner geregeld te vinden is. Met hulp van de ‘Vrienden van de Meersekamp’ is er de laatste tijd vanalles ontwikkeld in het gebied.

Veel mooie nieuwe dingen

Voor de wat oudere kinderen is een tweede speelplek ingericht met een aantal stoere speeltoestellen. Bij de visvijver zijn 20 nieuwe veilige visplekken ingericht. Ook is er een combinatie van een ooievaarsnest en een huiszwaluwtil geplaatst. Voor insecten is er een schitterend insectenhotel gemaakt in de vorm van het dorp. De Meersekamp is officieel aangemerkt als bijenoase.

Opening door wethouder Lalieu

De opening wordt feestelijk gevierd. Op vrijdag 12 oktober opent wethouder Johan Lalieu de nieuwe speeltuin. Van 9.00 tot 12.00 uur worden voor alle kinderen van Basisschool de Maasparel en Kindercentrum Ut Kerreraad verschillende activiteiten georganiseerd. De kleuters van De Maasparel zijn op deze ochtend vrij van school, maar zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen kijken en deelnemen.

Feestelijke activiteiten

Wat is er allemaal te doen? Denk aan fruit plukken, vissen, nestkastjes timmeren, ezel rijden, bootcamp, straattekenen, cavia knuffelen en leren over bijen.

Vrienden van de Meersekamp

Deze feestelijke ochtend wordt mogelijk gemaakt door de hulp van de Vrienden van de Meersekamp. Dit is een groepje enthousiaste vrijwilligers, samen met HSV De Snoek, Stichting IKL, imker Arjan Vos, JOGG, Basisschool De Maasparel, Kindercentrum Ut Kerreraad, Kindervakantiewerk, Wijnmakersgilde Midden-Limburg, Kinderboerderij Meersekamp en de Gemeente Maasgouw.

Iedereen is welkom

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze ochtend in de Meersekamp. De koffie staat klaar!