HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Open dag gemeentehuis

Open dag gemeentehuis (31-10-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 14-11-2018

Afgelopen zaterdag was de officiƫle opening van het gemeentehuis en aansluitend een Open Dag. Tijdens de opening onthulde de burgemeester samen met een inwoner, raadslid en ambtenaar de Maasgouw Sculptuur.

De sculptuur is gemaakt door glaskunstenares Dian Hornstra uit Wessem. Het kunstwerk is gebaseerd op de druppel die uitgereikt wordt aan speciale gasten en inwoners die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan onze samenleving en een positieve kracht zijn voor onze gemeente. Daarmee is de glassculptuur een symbool van de actieve Maasgouwse inwoners en ondernemers.

Aan verenigingen is gevraagd om in uniform, tenue of met een herkenbaar attribuut aanwezig te zijn bij de opening. Zij zijn in vol ornaat op de foto gezet. Zo laten we zien hoe kleurrijk Maasgouw is. Bezoekers hebben tijdens de Open Dag kunnen zien en ervaren waar ze van 0 tot 100 jaar mee in aanraking komen als het gaat om dienstverlening van de gemeente.

Bij een van de teams kon geraden worden hoeveel bomen gemeente Maasgouw in beheer heeft. Dit zijn 15.182 bomen. Ook werd het geheugen getest bij MaasgouwMemory. De hoogste score hier behaald is 493. Met de winnaars wordt contact opgenomen. Foto's van de Open Dag zijn te bekijken via www.facebook.nl/maasgouw