HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Ooievaarsnest en huiszwaluwtil Meersekamp Stevensweert geplaatst

Ooievaarsnest en huiszwaluwtil Meersekamp Stevensweert geplaatst

Dit item is in het archief geplaatst op 31-05-2018
heftruck stevensweert

Op 26 april zijn het nieuwe ooievaarsnest en de huiszwaluwtil in de Meersekamp in Stevensweert neergezet. Dit als kroon op het werk van een heleboel betrokken mensen uit Stevensweert en omgeving.

Ton Cuijpers is op het idee gekomen. In het plan van het IKL over de dijkversterking in de Meersekamp zag hij een ooievaarsnest staan. Omdat er in de buurt al huiszwaluwen broeden, leek het hem beter om voor deze vogels een til te maken. Samen met de gemeente, het IKL en enkele betrokken Stevensweertenaren is besloten om beide te doen. Geweldig om te zien hoe vervolgens enorm veel mensen in actie kwamen. Rob Cuijpers en Mathieu van Riet sloten al snel bij Ton aan als kartrekkers. Er werd een tekening gemaakt, Het Kwadrant in Weert maakte de til en het nest, er werden funderingen gestort, en onderdelen gelast en gegalvaniseerd. En dit allemaal (bijna) kosteloos! Ook gemeente Maasgouw heeft aan deze mooie vorm van burgerparticipatie meegewerkt. Onder meer door alle transport te regelen en een steiger te plaatsen.

Hopelijk vinden snel enkele ooievaars en huiszwaluwen een thuis in de Meersekamp in Stevensweert.

Namens de kartrekkers, het IKL, de gemeente Maasgouw, de ooievaars en de huiszwaluwen dank aan: Jan Meuters en de leerlingen van Het Kwadrant Weert, Jo Hennen, Frans Pex, Harold Seegers, Piet van Riet, Jo en Jan Schmitz voor de heerlijke koffi e, fi rma Ploegam met uitvoerder Mels Verstegen, John van den Berg en Thei Helwegen, René Heuts, Danny Caris en alle anderen die dit mogelijk gemaakt hebben. Ooievaarsnest en huiszwaluwtil Meersekamp Stevensweert geplaatst