HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Ontbijtsessie voor Maasgouwse ondernemers in Wessem

Ontbijtsessie voor Maasgouwse ondernemers in Wessem

Dit item is in het archief geplaatst op 17-10-2019

Elke ondernemer heeft ermee te maken: krapte op de arbeidsmarkt. Daarom is het goed om eens bij elkaar te gaan zitten en te kijken wat er al in de markt aanwezig is. Dat was het doel van het ondernemersontbijt op woensdag 25 september bij BLM Wegenbouw in Wessem. Ook het belang van innovatie kwam ter sprake.

Presentaties

Programmamanager Ton Hagelstein gaf die ochtend een presentatie over wat Keyport2020 kan betekenen voor ondernemers. Zijn collega Renske Cox lichtte de projecten Quintastics en Lerend Leven toe. Het eerste is een project om te komen tot een flexibele talentenpool aan werknemers. Het Lerend Leven-project richt zich op het belang om te zorgen voor goed gekwalificeerd personeel.

Paul van Lienen, projectleider van VMBO on Stage, onderstreepte in zijn presentatie het belang van het bereiken van VMBO’ers. Ondernemers kunnen deze groep leerlingen helpen bij een oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten omdat je het gesprek aangaat met mogelijk toekomstige arbeidskrachten.

Innovatie

Tot slot van de sessie was er ook aandacht voor innovatie. Innovatiemakelaar Louis Bonné van De Groeischakelaar nam ondernemers mee in zijn verhaal om altijd oog te hebben voor innovatie. De Groeischakelaar kan ondernemers gratis voorzien van hulp en ondersteuning om innovatiemogelijkheden in beeld te brengen.