HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Onderzoek naar gemeentelijke informatie- en nieuwsvoorziening van start

Onderzoek naar gemeentelijke informatie- en nieuwsvoorziening van start (08-09-2020)

De gemeente Maasgouw is een breed behoeftenonderzoek gestart naar de gemeentelijke informatie- en nieuwsvoorziening onder inwoners, bedrijven en instellingen in Maasgouw. Wat gaat er goed? Wat kan anders en beter? Met de uitkomsten van dit onderzoek beoogt de gemeente nóg beter in te spelen op de informatie- en nieuwsbehoefte in de samenleving. Uw inbreng is hierbij van grote waarde!

Een brede onderzoeksopzet

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Naast een digitale enquête worden er in de verschillende kernen ‘Dorpscafés’ georganiseerd.  Inwoners kunnen hierbij in een creatieve en interactieve bijeenkomst hun mening geven en ideeën inbrengen. Uiteraard allemaal coronaproof.

Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met bedrijven, verenigingen en instellingen om hun behoeften te peilen en ideeën op te halen. Aanvullend is er in het behoeftenonderzoek speciale aandacht voor de wensen en behoeften van ouderen, jongeren en kinderen.

Uw inbreng is belangrijk. Doe mee aan het onderzoek

Wat vindt u van de huidige informatie- en nieuwsvoorziening van de gemeente Maasgouw? Wat kan efficiënter, aansprekender of mogelijk zelfs duurzamer? En via welke communicatiekanalen wenst u te worden geïnformeerd? Via sociale media, (elektronische)nieuwsbrieven, gemeentemaasgouw.nl, een eventuele lokale krant of heeft u andere ideeën en/of kanaalvoorkeuren? Laat het ons weten!

U kunt uw bijdrage aan het onderzoek leveren door de digitale enquête in te vullen via www.gemeentemaasgouw.nl/onderzoek. Dit kan tot uiterlijk 10 oktober. U kunt naast de enquête ook aansluiten bij een van de  ‘Dorpscafés’ om uw ideeën en behoeften kenbaar te maken. Kom langs op een van de volgende data en locaties. Let op! In verband met de regelgeving omtrent corona is aanmelden verplicht. Meld u aan via deze link: https://negen.typeform.com/to/tp9TNxM1.

Datum Tijd Locatie
Dinsdag 29 september 18.30 - 19.45 uur Stevensweert: Streekmuseum, Jan van Steffeswertplein 1 (max. 10 personen)
Dinsdag 29 september 20.00 - 21.15 uur Stevensweert: Streekmuseum, Jan van Steffeswertplein 1 (max. 10 personen)
Donderdag 1 oktober 19.30 - 21.00 uur Wessem: Gasterie de Knip, Groenstraat 1 (max. 30 personen)
Dinsdag 6 oktober 19.30 - 21.00 uur Maasbracht: De Spil, Suikerdoossingel 55-57 (max. 30 personen)
Donderdag 8 oktober 19.30 - 21.00 uur Beegden: 't Leuke, Leukenstraat 6 (max. 30 personen

Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente Maasgouw uitgevoerd door het onafhankelijke adviesbureau Dorpslab.

Meer informatie

Heeft u vragen over het onderzoek of de enquête? Neem contact op met Elvera Weusten van Dorpslab via het mailadres elvera@dorpslab.org of via het telefoonnummer 06-51 57 41 64.