HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Ondernemen rondom de Maasplassen: stem je bedrijfsvoering op dit unieke gebied af

Ondernemen rondom de Maasplassen: stem je bedrijfsvoering op dit unieke gebied af

Dit item is in het archief geplaatst op 19-09-2018
logo IVN

Welke natuur, cultuur(historie) en (water)beheer maken de Maasplassen zo bijzonder? Als je als ondernemer meer over de omgeving weet, kun je dit goed gebruiken in jouw bedrijfsvoering. Vertel jouw gasten authentieke verhalen over het gebied of laat jouw personeel en zakelijke relaties kennis maken met het prachtige gebied waarin jij onderneemt.

Gastheer van het Landschap

Op maandag 8 oktober start de nieuwe korte cursus ‘Gastheer van het Landschap’ van Instituut voor Natuureducatie (IVN) voor ondernemers rondom de Maasplassen. De cursus laat jou, samen met andere ondernemers, het landschap ontdekken door excursies en speciaal cursusmateriaal.

Identiteit gebied uitdragen

Met jouw vergaarde kennis en ervaringen vertel jij jouw gasten, personeel of zakelijke relaties met gemak over de authentieke identiteit van de Maasplassen. Tegelijkertijd ontdek je nieuwe kansen om met jouw producten, diensten of arrangementen in te spelen op bijzondere kenmerken van het gebied. En dat is gunstig; uit onderzoek blijkt namelijk dat natuur steeds belangrijker is bij het kiezen van een (vakantie)bestemming.

Sterk netwerk

Tijdens de cursus kom je in contact met vele ondernemers; om te netwerken of samen te werken aan nieuwe producten of arrangementen. Na afronding van de cursus maak je deel uit van een sterk netwerk. Er worden regelmatig netwerkbijeenkomsten, inspiratiesessies, verdiepingsmodules en publieksevenementen georganiseerd, waarbij ondernemers zich kunnen profileren. Landelijk zijn al ruim 3000 ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap!

Meld je aan vóór 30 september

De cursus duurt 4 dagdelen, verspreid over 3 maanden. Meerdere organisaties, zoals VVV Midden-Limburg, Waterschap Limburg, Recron, Koninklijke Horeca Nederland en terreinbeherende organisaties zijn betrokken bij de invulling en uitvoering van de cursus. De eigen bijdrage is 195 euro. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van IVN.